Vis tassen

Deze review is niet gesponsord en onafhankelijk. Door: Mathijs

Bijna elke visser is wel in het bezit van een rugzak. Rugzakken zijn ontzettend handig en voor vele soorten visserij absoluut onmisbaar. Het soort rugzak dat je gebruikt zorgt niet voor meer vis, maar wel voor een vrolijker visser. Een vrolijke visser vangt meer vis!

Mijn hele leven heb ik rugzakken gedragen, gekocht, vernield, kwijtgemaakt en weggegooid. Waarom? Geen rugzak kon het vissen doorstaan. Na een zoektocht van 20 jaar ben ik bij een rugzak uitgekomen die voor mij ideaal is. Een rugzag die niet extreem duur is en wel heel stevig en veelzijdig. De achtergrond hiervan is dat ik een allround visser ben, niet zo een die zegt ik vis op alles wat bijt want zo werkt vissen niet. Ik heb al jarenlang een passie voor vissen en voor de verschillende vis technieken. Het is een levensmissie geworden om op alle verschillende manieren die er zijn ooit een vis te vangen.

Als ik een week ga vissen kan het zijn dat ik maandag in een tent lig te karper vissen, dinsdag met een #1 vliegenlat achter de baars aan ga, woensdag ga zeevissen met een boom van een hengel, donderdag ga bellyboaten op het oostvoornse meer met spinhengels en lepeltjes, en vrijdag een snoek probeer te verleiden met een sardientje onder de dobber. Deze week beschrijft hoe divers mijn visserij is, maar ik kan niet voor elke stijl een andere rugzak kopen en alle universele items telkens overpakken naar andere tassen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de ideale visrugzak, ik ben uitgekomen op twee visrugzakken.

Na vele outdoor merken geprobeert te hebben blijf ik terugkomen op militaire rugzakken. Het ontwerp en materiaal van deze rugzakken is vaak wat zwaarder maar vele malen steviger dan veel outdoor en wandelrugzakken. Militaire rugzakken hebben vaak veel vakken en stevige ritsen.

SOG Ninja

De inhoud van een tas wordt in liters gemeten. De SOG Ninja is 25 liter, dit is klein maar genoeg voor een lunchpakket, water en genoeg kunstaas om een dag mee te vissen in verschillende omstandigheden. Meestal heb ik twee tackleboxen met kunstaas hierin, plus lunch en onthaaktangen. Een geweldig handige mogelijkheid met deze tas is om een hengel is het drinkvak te steken met de achterkant en met de compressionstraps aan de zijkant vast te maken aan de tas zo kun je lopen zonder dat je een hengel hoeft vast te houden.

Gebruik deze tas voor:

- Kunstaas vissen

- Vliegvissen

- Vlokvissen

- Vaste stok aasvissen

Condor 3 day assault

De inhoud van een tas wordt in liters gemeten. De Condor is 50 liter, dit is groot maar voor mij ideaal. Hier past alles in wat je nodig hebt of je nou gaat zeevissen, vliegvissen of karperen. Het voordeel van deze rugzak is dat je het formaat als hij leeg is enigzins kan beheersen door de banden aan de zijkant als je deze aantrekt is hij nog vrij compact te noemen.

Gebruik deze tas voor:

- Karpervissen

- Doodaasvissen

- Zeevissen

- Matchvissen

Mijn eigen SOG Ninja ziet er inmiddel al wat anders uit. Ik voeg vaak dingen toe die ik makkelijk vind, dat is overigens een stuk makkelijker door het MOLLE systeem wat op beide tassen zit. (MOLLE is een systeem van bandjes waar je zaken aan vast kunt maken en die hebben allemaal dezelfde maat, heb je een MOLLE rugzak en koop je een MOLLE tasje dan past het altijd. Ik heb toegevoegd: 

- Extra tasje aan de voorkant 

- Brillenkoker aan de zijkant 

- Leatherman multitool boven brillenkoker 

- Ijslollie afbeelding (ik vind die schedel niet mooit op de SOG Ninja)