Visuitrusting

Tijdens het vissen nemen we bijzonder veel spullen mee. Sommige spullen zijn overbodig en sommige absoluut essentieel! Dit is een verzameling spullen die voor alle soorten visserij handig kunnen zijn. Amerikanen noemen dit soms hun EDC (Every Day Carry) In Nederland noemen we dat gewoon handige spullen die je elke dag bij hebt.

Multitool

Een multitool is een geweldige investering. Als je vaak een mes, tank en schroevendraaier bij hebt kun je deze vervangen door een goede multitool. Maar je kunt natuurlijk ook je multitool als reserve gebruiken voor als je de rest vergeten bent.

Zip ties

Zipties zijn bijzonder handige plastic bandjes waar je zaken heel stevig mee vast kunt zetten. Gaat tijdens een sessie jouw molenhouder kapot? Zip ties zijn sterk genoeg om jouw molen op je hengel te houden en een 30 ponder te drillen.

Tape

Tape is geweldig voor reparaties aan kleding en materiaal maar je kunt het ook gebruiken als rig sleeve of om je vingers te beschermen tijdens het maken van verre worpen voor zeevissen.

Doekje / handgel

Het aanraken van aas, planten en vis kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Gebruik doekjes of handgel om je handen te ontsmetten.

Twee spanbanden

Als je gaat vissen neem je vaak een jas of trui mee, deze past niet altijd in je tas. Het is daarom handig om twee spanbanden mee te nemen deze kun je om je jas of trui wikkelen en aan je rugzak hangen. Als spanbanden te lang zijn kun je deze korter maken.

Buff

Een Buff is een soort cilindervormige sjaal, hierdoor kun je hem op vele verschillende manieren dragen. Je kunt je gezicht bedekken, je hoofd of je haren bij elkaar binden. Buff maakt ook UV werende sjaals.

Aansteker

Of je nu wilt roken, lijn wil dichtschroeien of je gasbrander aan wilt steken een goede aansteker is altijd handig.

Onthaaktang

Het snel en veilig trugzetten van vis is belangrijk bij catch en release vissen. Een goede onthaaktang helpt daarbij. Deze tangen zijn goedkoop en werken voor bijna elke visserij behalve voor roofvissen. Voor het roofvissen heb je een grotere tang nodig. 

EHBO set

Je kunt gewond raken tijdens het vissen daarom is het verstandig om altijd een EHBO set bij je te hebben.

Zonnebrand

Zonnebrand is belangrijk voor je gezondheid tijdens het vissen in de zomer.