Allround roofvissen 

Dit artikel is niet gesponsord, de links zijn wel affiliate links waardoor wij onze website kunnen betalen. Als je iets besteld waarderen wij het als je via de links op deze website besteld. 

Over deze set 

De gedachte achter deze set is een betaalbare set om op roofvis te vissen met een lichte set waardoor het gevecht met een kleine snoek en grote baarzen leuk is terwijl je ook de kracht hebt om grote rovers binnen te halen. Bovenal is het belangrijk om verschillende technieken te kunnen gebruiken om roofvis te vangen. 

De lengte is 270cm waardoor je iets makkelijker over obstakels kunt vissen. Ook wanneer de kant erg vol gegroeid is heb je iets meer ruimte om je aas over de planten heen te tillen. 

Shimano Vengeance CX 270ML 3-21g (40 euro) 

Shimano Nexave 2500 (50 euro)  

Pluspunten 

+ Mooi afgewerkt 

+ Breed werpgewicht bereik 

+ Prachtige reelhouder 

Minpunten 

- De hengel heeft geen aashouder / haakclip

- De curve is onderbroken door de connector in het midden 

Pluspunten 

+ Soepel 

+ Betrouwbaar 

+ Levensduur is erg lang 

Minpunten 

- Shimano is lastiger zelf te onderhouden 

- De afwerking had iets beter gekund, waardoor meer vuil wordt tegengehouden 

Dit snoekje was makkelijk en veilig binnengebracht op deze hengelset

Welke technieken? 

Deze set is allround dus je kan er erg veel verschillende roofvistechnieken mee uitproberen. Tijdens de test hebben wij de volgende methoden uitgeprobeerd: 

- Spinners werpen 

- Dropshotten 

- Penvissen op snoekbaars 

- Vlokvissen 

- Softbaits werpen 

Het lijstje hierboven bewijst hoe veelzijdig deze set is, je kunt bijna alle manieren van roofvissen gebruiken. Het voordeel van zo'n allround set is dat je makkelijk van methode kunt wisselen als de omstandigheden daar om vragen. 

 

Onthaaktang is essentieel! 

Neem altijd een onthaaktang mee, een lange onthaaktang is absoluut noodzakelijk voor het geval een roofvis kunstaas diep inslikt. 

Scheptnet 

Een schepnet is optioneel, maar in veel wateren wel nodig aangezien je niet makkelijk of veilig dicht bij de kant kan komen. Dit is de Savage Gear Pro Folding een prachtig schepnet.