Arpenaz Compact Fresh review

Deze review is niet gesponsord en onafhankelijk, de links zijn affiliate links. Als je deze tent wilt kopen zouden wij het op prijs stellen als je dat doet door op een van onze links te klikken.

Quechua is het huismerk van Decathlon. Decathlon maakt heel veel sportproducten die vaak gunstig geprijst zijn. Ook heeft Decathlon een eigen hengelsportmerk Caperlan. Deze tent is echter niet ontworpen als hengelsport tentje, toch kun je hem goed gebruiken voor bepaalde soorten visserij. Waar is deze tent volgens mij voor geschikt:

- Overdag feedervissen

- Overdag karpereren

- Overdag doodaasvissen

- Overdag schuilen tijdens matchvissen

Goedkope Bivvy Light?

Deze kampeerlamp is een prima instap bivvy light. Ik zette dit lampje altijd in een hoek van de tent zodat ik altijd kon zien wat ik aan het doen was in de tent. Er komt genoeg licht vanaf om een rig te knopen maar te weinig om bijvoorbeeld toppen te zien.

Ontwerp

Het is een simpele tent met drie stokken. Hierdoor kun je de tent zeer snel opzetten en dat is erg prettig. De deur kan helemaal dicht maar dan kun je niet meer naar buiten kijken. Hierdoor kun je deze tent niet gebruiken voor nachtvissen en vissen in zware regen. Het ontwerp is wel zo dat als het recht van boven regent dat de tent van binnen vrijwel droog blijft.

Gebruik

In het gebruik valt direct op dat de luchtopening aan de achterkant ook hinderlijk kan zijn. Als het ook maar enigzins koud is wil je deze het liefste dicht houden. Dit kan alleen met een klein stukje klitteband in het midden, dit is in de praktijk eigenlijk onvoldoende om de tent dicht te houden. De wind waait er tussendoor of waait de hele opening open. In de praktijktest heb ik meestal dit gat dichtgeplakt met ducktape als het koud was. Een raampje in de deur is verder wel een gemis als het regent, want je kunt niets meer zien als je de deur dicht doet.

Pluspunten

+ De tent is razendsnel op te zetten (minder dan 3 minuten)

+ De tent is licht (1,9 KG) en klein

+ Volledig sluitbare deur

Minpunten

- Lastig gat aan de achterkant

- Dunne stof

- Niet of nauwelijks voor overnachtingen geschikt

Conclusie

Het is een goedkope makkelijke tent, bijzonder geschikt als schuilmiddel voor tegen de zon, wind en lichte regen voor overdag. Ga je ook snachts vissen en in zwaar weer? dan is deze tent niet voor jou. Wil je een goedkope tent om toch een incidenteel nachtje door te komen? Je red het wel met deze tent. Maar wij adviseren toch liever een FOX EOS als je serieus vaak gaat nachtvissen.