Fox Eos 2 Man Bivvy review

Deze review is niet gesponsord en onafhankelijk.

De Fox EOS 2 man bivvy is een instapmodel bivvy. Het is voor zover ik weet de goedkoopste bivvy (afgezien van de 1 man version).

 

Dit is een prachtig beeld van deze tent, een goed uitzicht direct naar voren terwijl je van alle kanten wordt beschermd tegen regen en wind. De deur is heel makkelijk naar boven op te rollen zoals je hierboven ziet. 

Hier zie je de tent vanaf de zijkant, het is een mooie koepel en het luifeltje is heel handig tegen de regen. 

De achterkant van de tent is vrij strak en er zijn geen ventilatiemogelijkheden. Persoonlijk vind ik dat niet erg omdat ik tenten vrijwel uitsluitend in de koudere maanden gebruik. Het materiaal is waterdicht en waterdruppels rollen zo van het zeil af. 

De hele tent past in de tas die voor de ingang ligt. Best indrukwekkend maar het valt wel te merken aan het gewicht van de tent. 

Wat is deze foto zal je wellicht denken, dit gebeurt het met de tent als het waait. Tijdens de 5e testsessie met deze tent brak de tentstok af. De tent storte direct ineen en waaide bijna het water in. Bijzonder teleurstellend dat een Bivvy niet tegen wind kan. 

Het probleem is snel gevonden, de tentstokken zijn zo bros dat deze bij een flinke windvlaag afbreken. Hiermee is de tent dus niet meer bruikbaar! Tijdens het schrijven van deze review heb ik de hengelsportzaak waar ik deze tent gekocht heb gecontacteerd. Mogelijk krijg ik mijn geld terug of krijg ik een vervangende stok. 2 maanden na dit incident heb ik het geld teruggekregen van FOX via de hengelsportzaak, dit had wat voeten in aarde maar het is gelukt. 

Pluspunten 

+ Groot  

+ Hoog dak 

+ Mooie kleur 

+ Goede haringen 

Minpunten 

- Breekt bij een wind 

- Zwaar 

 

Conclusie 

De Fox EOS 2 man Bivvy is een mooie en vooral hele grote tent. Het ziet er allemaal prima bruikbaar uit, maar de afwerking is niet heel netjes. De naden zijn niet overal recht dichtgelijmd maar het is redelijk mooi. Qua waterbestendigheid is de tent in 5 keer prima bruikbaar geweest. Maar de brekende tentstok is toch wel een teleurstelling.