Kastking Blackhawk II

Deze review is niet gesponsord en is onafhankelijk. De links zijn wel affiliate links, als je een Kastking product wilt kopen zouden wij het waarderen als je dat via onze links doet. 

Een baarsje kan je vangen op de Blackhawk II, maar is deze hengel geschikt voor meer? 

Hierboven zie je een mooie baars die ik ving tijdens het testen van de Blackhawk II. Het is eigenlijk een wonder dat ik uberhaupt iets ving hiermee omdat deze hengel zo vreemd werpt. 

De oogjes staan niet allemaal vast op de blank en je moet deze zelf recht zetten en vast schuiven, iets dat heel lastig gaat, ook staan er geen markeringen op hoe deze het beste in positie kunnen worden gebracht. 

Het laatste stukje blank is gemaakt van gehard spagetti, dus je moet er niet vreemd van opkijken als je ineens een paar meter naar links of naar rechts werpt. Het werpt gewoon ontzettend vervelend omdat je niet zo veel controle hebt als bij veel andere spinhengels. 

Baars vangen gaat goed met de Blackhawk II, ik ben over de hengel niet erg te spreken maar de Sharky III molen is best aardig. 

En toen gebeurde het: hengelbreuk! ik zat vast in een tak en trok deze tak langzaam door de rivier. Na ongeveer 5 meter verder te zijn gekomen brak de Blackhawk II doormidden vrijwel letterlijk. De hengel brak zoals je ziet net boven het tweede grootste oog. Heel vreemd dat de hengel hier breekt want veel kracht kwam er niet op te staan. Voor mij in ieder geval nooit meer een Blackhawk hengel, zelfs geen Blackhawk 9 over een paar jaar. Als je van deze kwaliteit moet komen heb je minstens nog 20 versies te gaan. Deze hengel heb ik zo'n 25 keer getest tijdens korte kunstaas sessies. 

Pluspunten 

+ Goede reelhouder 

+ Prima kunstaas haakje 

Minputen 

- De hengel brak tijdens het testen op het dikste deel 

- De losse oogjes zijn ontzettend lastig in een rechte lijn te krijgen 

- Werpt een beetje vreemd en niet accuraat 

Conclusie 

De Kastking Blackhawk II is een telescopische spinhengel. Het is een hengel gemaakt om makkelijk mee te nemen en op te bergen. Maar dat is dan ook wel het enige waar hij goed in is; opgeborgen zijn. Je kunt je geld veel beter besteden dan aan deze hengel. Het is een goedkope hengel dus als je qua budget echt niet anders kan kun je het overwegen. Maar ik denk dat zo ongeveer elke willekeurige 2 delige hengel op elk vlak beter is. Andere telescopische hengels in de prijsklasse zijn vaak ook niet geweldig maar als je per se een telescopische hengel wilt koop dan iets anders dan deze hengel.