Leiliten Hoofdlamp (Aliexpress)

Deze review is onafhankelijk en niet gesponsord. De links zijn affiliate links als je deze hoofdlamp dus wilt bestellen zouden wij het waarderen als je dat doet door op onze links te klikken. 

Deze hoofdlamp van Leiliten is een budget optie van Aliexpress. Wij waren op zoek naar een goede maar vooral goedkope oplaadbare hoofdlamp (9,11). Het kopen van een goede hoofdlamp is waarschijnlijk een van de nuttigste investeringen die je kunt doen als je wel eens gaat nachtvissen. Dit is een review van deze budget lamp. Wil je hem direct kopen? Klik dan op het eerste plaatje en je gaat automatisch naar Aliexpress.

Hierboven zie je deze lamp, hij is groot en breed, de lamp is gemaakt van vele verschillende kleine Led lampjes. Dit zit er misschien gek uit maar het heeft wel een zeker voordeel. Doordat de lamp uit zo veel kleine ledjes gemaakt is werpt hij het licht erg breed. Je kunt dus dichtbij je hele stek zien.

Er zit een knop bovenop waarmee je de lamp aan en uit kunt zetten. Hij heeft maar 4 standen en elke klik op de knop veranderd de stand. De eerste klik zet de lamp aan en de zesde klik zet de lamp uit. De standen zijn: Fel wit licht, gedimd wit licht, fel rood licht, knipperend rood licht.

Zelf gebruik ik heel veel rood licht omdat dit nachtzicht niet verstoort. Zodra het nacht is worden je pupillen groter waardoor er meer licht in kan en je meer ziet (simpel gezegd). Wanneer je in rood licht kijkt passen je pupillen zich minder heftig aan waardoor je daarna snachts beter blijft zien en geen 'vlek' in je ogen houd. Rood licht is een prachtige functie die heel nuttig is, de felste rode stand is genoeg om in het aardedonker een rig te knopen zonder je nachtzicht te verliezen.

De batterijen bevinden zich aan de achterkant van de lamp. Hierdoor verdeelt het gewicht zich goed over je hoofd. Deze lamp voelt minder zwaar aan dan een kleine lamp waar de batterijen voorin zitten. Op de achterkant zitten 5 ledjes, een van die ledjes geeft aan of de lamp aanstaat of niet. Het is mij niet duidelijk welke functie dit lampje heeft. De andere vier blauwe ledjes zouden het niveau van de batterijen moeten aangeven maar deze werken uberhaupt niet. Als de lamp leeg is gaat deze gewoon uit, vlak daarvoor staan de vier blauwe ledjes nog op de volle stand. De achterste ledjes zijn dus zinloos en verspillen alleen maar energie.

Deze hoofdlamp is met micro USB oplaadbaar (je krijgt een kabeltje meegeleverd) en werkt op 2 18650 batterijen. Dit type batterij wordt in Nederland niet veel gebruikt maar persoonlijk vind ik dit het beste batterij platform. Al mijn lampen werken op 18650 omdat deze meer kracht kunnen leveren en langer meegaan dan AA of AAA. Wel is de veiligheid van dit product van Aliexpress niet gegarandeerd. Het gebruik blijft dus op eigen risico. Persoonlijk heb ik wel vertrouwen in de fabrikant Leiliten omdat dit een best grote lampenfabrikant is uit China.

Hierboven zie je de usb ingang achter een rubber poortje.

Hierboven zie je een van de productfoto's van de fabrikant. Er staat dat de lamp waterbestendig is. Het is maar de vraag of dit daadwerkelijk zo is. Persoonlijk zou ik geen uren in de regen gaan staan met deze lamp.

Pluspunten

+ Oplaadbaar

+ Batterijniveau

+ Goedkoop

+ 18650 batterijen

Minpunten

- Groot

- Onthoud de laatst gebruikte stand niet

- De lamp brand maar ongeveer 2.5 uur op de maximale stand 

- Waterdichtheid is maar de vraag

- De batterijindicator werkt niet en verspilt energie

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goedkope hoofdlamp die oplaadbaar is en je hebt wat geduld is dit een prima lamp. Iedereen moet zelf kiezen welk risico zij willen nemen met niet geteste producten die opgeladen moeten worden. Persoonlijk laad ik deze producten alleen overdag op wanneer ik thuis ben zodat ik kan zien of er iets mis gaat. De lamp heeft een flinke lichtopbrengst, de levensduur moet nog blijken. Wel moet je genoegen nemen met een wat grote lompe lamp.