Nicron B70 zaklamp review

Deze review is onafhankelijk en niet gesponsord. De links zijn affiliate links als je deze hoofdlamp dus wilt bestellen zouden wij het waarderen als je dat doet door op onze links te klikken. 

Deze zaklamp van Nicron heb ik ongeveer een jaar lang getest en dit is de samenvatting van mijn bevindingen. De Nicron B70 is een van de grotere zaklampen die Nicron maakt; voor wie Nicron niet kent het is een Chinese zaklampen fabrikant die al sinds 1999 op de markt is en bij steeds meer europeanen populair wordt, zeker in de EDC wereld zijn de lampen best gewild. 

Hierboven zie je de meest unieke feature van deze zaklamp de kop met de lamp kan draaien tot een hoek van 90 graden. Dit lijkt misschien vreemd maar het is bijzonder handig. De achterkant is magnetisch en sterk genoeg om zich aan alle soorten metalen oppervlakten vast te maken. Door de kop in meer om mindere mate te draaien kun je vrijwel alle hoeken die je zou willen belichten. 

Deze lamp heeft een rode en een groene stand ingebouwd. Dit is vooral erg handig om jezelf niet te verblinden tijdens de nacht. De zaklamp is overigens niet waterdicht maar regenbestendig vanaf alle zijden (IP64). 

De rand van de zaklamp heeft een zogenaamde "tactical edge" dit is zo gevormd omdat je meer schade veroorzaakt als je iemand er mee aanvalt. Maar dat doen vissers over het algemeen niet, design technisch ziet het er wel leuk uit. 

De zaklamp werkt op 18650 batterijen en als je een oplaadbare versie hebt kun je gewoon een mini usb kabel inpluggen en de lamp opladen. Tijdens  het gebruik zie je het batterijniveau het batterijniveau is ook nog eens afhankelijk van welke stand je gebruikt. 

Hierboven zie je de magnetische achterkant in werking, de magneet is ook sterk genoeg om op rechte oppervlakten geplakt te worden. 

Conclusie: 

De lamp is groot maar werkt prima voor alle vistoepassingen. Het rode licht is erg handig en het feit dat deze lamp oplaadbaar is maakt het voor mij echt een top zaklamp. Voor nachtvissessies is dit de zaklamp om mee te nemen. Om elke dag bij je te dragen is de lamp een beetje te groot. 

Pluspunten 

+ Functies 

+ Oplaadbaar 

+ Draaikop werkt goed 

Minpunten 

- Groot 

- Niet waterdicht